Home » Verhalen uit catssanctuary

Verhalen uit catssanctuary

14 Katten en een paar oude honden onder je hoede hebben zorgt dagelijks wel voor zorgen of lachpartijen. In mijn boek Catssanctuary kan je lezen waarom ik catssanctuary bent begonnen, mijn reis naar een asiel in Spanje, eerste jaren van catssanctuary. Aangevuld met leuke weetjes. Deze boek is zeker de moeite waard om te bestellen en miin royalty,s gaan weer naar mijn katten toe.

Maar ook naar het schrijven van mijn boek maak je veel mee met je dieren. Ik hou je via deze pagina op de hoogte van een paar van deze verhalen.

De drie jongen goden.

Klik hier om een tekst te typen.

In 2017 kregen wij een noodoproep van een lieve vrouw uit Groningen. Ze werkte samen met mensen in Roemenie en daar was een moederpoes met 3 wilde kittens binnen gebracht. Wij hadden via haar al Sarah gehad, een extreem wilde kat die nu een knuffelkat is geworden. Dus wij zeiden ja tegen moederpoes en 1 wilde kitten.  Maar er hing donkere donder wolken boven hun veiligheid. Moederpoes is naar buiten geschoten en door buurbewoner op een gruwelijke manier gedood. Wij kregen daarom te vraag of wij 2 kittens wouden nemen en de kitten die beet zou dan achterblijven. Wij zeiden meteen een achterlaten dat doen wij niet. Dus wij kregen ze alle 3. Via de vrouw in Groningen kwamen ze bij ons. Ze heeft de reis, inenting, laten helpen etc op haar kosten genomen.  De kittens waren de eerste weken geen kittens. Ondanks dat ze al 8 maanden waren, waren ze extreem klein. Ze zaten op elkaar verstopt in een kleine hoekje. Maar binnen een paar maanden zijn het lieve ondeugende knuffel katten geworden. Die soms zorgen voor buikpijn door het lachen. Deze 3 jonge goden heten, Thor, Hexia en Loki.

Legacy onze pechkat.

Je kent wel zo iemand die altijd wel pech heb. Zo ook Legacy, hoe vaak wij wel over hem heen vallen. En natuurlijk hem meteen overladen met sorry en kusjes. Of als een kat iets om laat vallen komt het net op hem terecht. Maar bij kleine pech dingetjes bleef het niet bij. Legacy komt van een boerderij. Wij hebben hem al sinds 2013. Hij is altijd knuffelig en spin de hele dag door. Tot die ene dag. Hij was erg rustig en sloeg zelf een andere kat. Ook wou hij geen snoepjes hebben. Wij hebben de dierenarts gebeld.  En wij zeiden wij vertrouwen het niet. Gelukkig konden wij meteen komen. Maar goed dat wij naar onze gevoel hebben geluisterd want zijn blaas was vol. Maar Legacy is best klein geschapen en moest onder narcose om alles open te maken en leeg te halen. Maar hij kon nog steeds niet plassen. Dus wij weer terug.  Die week moesten wij bijna elke dag terug want Legacy had blaasverlamming en zijn blaas moest elke keer leeg gemaakt worden.  Omdat de feestdagen eraan kwamen, kregen wij een snelcursus hoe wij de blaas leeg konden maken. Gelukkig is het goed gekomen.

Donder onze misvormde lieverd.

Donder is de enige kat die wij hebben die bij ons geboren is. In 2014 kregen wij een noodoproep voor een zwangere nog geen jaar oude kat binnen. Ze was tijdens de bevalling zo bang dat ik de hele tijd bij haar bent gebleven. Naar een paar uur waren er 2 kittens geboren. Wij gingen naar bed maar midden in de nacht moest mijn moeder plassen. Daar zag ze Donder liggen. Hij lag nog in de geboortezak, maar wel open gemaakt door moederpoes. Mijn moeder heeft Donder meteen schoongewreven en bij moeder aangelegd. Maar al gauw zagen wij dat hij niet een doorsnee kat was. Donder heeft oa 0 poten,een platte gezicht en geen nek. Hij is nu 4 jaar en doet het uitstekend. Maar je mag hem geen kusjes geven.

Luca onze kat met verlatingangst.

Luca heb ik gekregen van een asiel die vooral Roemeense katten en honden herplaatsen. Luca was op dat moment te wild en werd zo niet herplaats. De eigenaar van de asiel zei als je haar in een vervoerbox krijgt mag je haar hebben. De eigenaar ging gauw naar buiten om vanaf de buitenzijde te kijken hoe wij dit voor elkaar kregen. Maar wij hoefde niks te doen want Luca liep er al zelf in. In het begin was Luca bang voor alles waar een stok aan vast zat. Maar vooral mij was ze al vanaf dag 1 de grootste vrienden mee. Maar o je als je haar vergeet te aaien, wordt ze down. Een keer sloten wij de buitenren af waar ze nog in zat. De andere katten waren al binnen. Wij tellen daarna de katten dus waren al gauw erachter gekomend dat ze nog in de ren zat. Maar ze was al begonnen met krijsen. Ze was helemaal verslag want ze was 1 minuut helemaal alleen. 

Wildniss een van de wilde katten.

Wildniss is een van onze echte verwilderde katten. Wij hebben haar al vanaf 2013. Ze heeft jaren in de wild geleefd. De dierenambulance bracht haar naar het asiel omdat ze een nest kittens had. Ze heeft bij het asiel en ook bij de dierenarts de nodige problemen veroorzaakt. Oa mensen geslagen, weg geschoten zodat ze haar met een vangstok moesten vangen en meer. Ze is nu al ruim 5 jaar bij ons. Ze is vaak bij ons in de buurt. Wij kunnen haar een pipet geven als het nodig is. En ze blijft liggen als wij naast haar gaan zitten. Maar aaien dat vindt ze niet fijn.