Home » Boekenblog en recensie,s

Adrie van Minnen aan Susie Bosveld

 

Ik heb met plezier het boek TIJDLOOS gelezen van schrijfster Susie Bosveld . Het is een mooi fantasie verhaal , met realistische mensen uit verschillende tijdperken , die samen op het schip de Vliegende Hollander vele avonturen mee maken . De hoofdpersoon geboren in 1926 . maakt op haar 18 jaar een tijdreis . Eerst wordt zij in de geschiedenis geworpen , namelijk in het jaar 1666 , daarna maakt zij samen met de andere bemanningsleden c.q. tijdreizigers meerdere tijdzones mee . Terwijl ik las , verdiepte ik mij met plezier in het verhaal , en ik dacht regelmatig , het boek zou ook door Jules Verne geschreven kunnen zijn , zo boeiend is het verhaal . Een echte aanrader . Er zijn veel goede schrijvers / schrijfsters die te weinig aandacht krijgen . Susie is 1 van die schrijfsters . Ben je een goede voetballer , zanger , of schilder , dan wordt je talent snel herkent . Bij schrijvers is dat moeilijker . Je moet een uitgever zoeken die je boek wilt uitgeven . Daarnaast hoe bereik je de lezer ? J.K. Rowling ( Harry Potter ) stuurde haar eerste boek naar een uitgever , en die vond het niets . Gelukkig stuurde ze het ook naar een andere uitgever . Die vond het grandioos . Ook Carry Slee werd in het begin niet serieus genomen door haar uitgever ! Zo groot als die 2 is Susan nog zeker niet , maar ik wil duidelijk maken , dat het niet makkelijk is om door te breken . Maar als Susan blijft schrijven dan is de kans heel groot dat zij het gaat maken als schrijfster . Had een bekende schrijver TIJDLOOS geschreven , dan zou het misschien ook verfilmd zijn 

Recensie Woordnerd.
 
Auteur: Susin Nielsen
Uitgever: Lemniscaat
Nederlandstalig 9789047708926
augustus 2017
Aantal blz 247
 
Ambrose zit thuis. Zijn moeder wil niet meer dat hij naar school gaat, omdat zijn 'vrienden' hem bijna hebben vermoord door een pinda tussen zijn boterham te stoppen. Niet dat Ambrose dat erg vindt - door zijn merkwaardigeuiterlijk, het feit dat hij zo vaak verhuist en zijn talent om altijd de verkeerde dingen te zeggen was hij al niet erg geliefd op school (understatement van het jaar).
Nee, Ambrose voelt zich veel fijner in het souterrain van een ouder Grieks echtpaar waar hij met zijn moeder woont. Maar dan komt tot schrik van Ambroses moeder de zoon van de Grieken weer thuis wonen: Cosmo, vers uit de gevangenis. Ambrose krijgt van zijn moeder te horen dat hij ver uit de buurt van Cosmo moet blijven. Toch ontdekt Ambrose dat hij en Cosmo een bijzondere liefde delen: scrabble. En hoewel Cosmo er alles aan doet om Ambrose te ontlopen, weet die hem er toch van te overtuigen om hem mee te nemen naar zijn scrabbleclub. En zijn moeder mag er niet achter komen, want dan komen ze allebei in moeilijkheden.
Het is het begin van een onverwachte, bijzondere vriendschap zoals alleen Susin Nielsen ('Wij zijn allemaal moleculen' en 'Optimisme is dodelijk') die kan beschrijven.
 
De verhaal begint met: De dag waarop ik bijna doodging was de hemel stralend hemelblauw- een prettig afwisseling na de regen eerder die week. Woordnerd is vlot geschreven, aparte verhaal van iets uit het leven. Susin schrijft dit op zo een manier dat je door wilt lezen. Ik had nooit gedacht dat een boek dat oa over Scrabble gaat, een spel die ik zelf ooit gespeeld heb, zo leuk kan zijn. Ik geef deze boek 3 sterren.

Recensie Onruststokers.

Geschreven door Catherine Barter, uitgever Lemniscaat, Isbn9789047709350, Aantal pagina 348.

Alena heeft haar moeder nooit gekend. Ze woont bij haar halfbroer Danny en zijn vriend Nick, die een onafhankelijke politieke koffiebar runt - de plek op de wereld waar Alena het liefste is.
Als Alena erachter probeert te komen wie haar moeder eigenlijk was, probeert haar broer haar onderzoek op alle manieren te dwarsbomen.
Haar veilige leven begint steeds heviger op zijn grondvesten te schudden wanneer een aanslagpleger bommen legt in supermarkten in haar buurt, de boekwinkel wordt aangevallen en ze meer over haar moeder te weten komt. Heeft Danny gelijk als hij haar tegen de werkelijkheid wil beschermen?

Catherine Barter gaf les in Amerikaanse literatuur en promoveerde op de jeugdboekenschrijver Sherman Alexie. Ze is mededirecteur van de oudste onafhankelijke 'radicale' boekwinkel in Londen, Housmans. Onruststokers is haar eerste jeugdroman.

Ik heb deze boek gekregen om een recensie over te schrijven. Ik lees normaal Horror, Fantasy en Trillers dus was een keer een andere soort verhaal. Maar toch zat ik al snel in het verhaal. Catherine heeft een vlotte schrijfstijl waardoor je al snel meegesleurd wordt in de leven van Alena. Alena heeft haar moeder nooit gekend en is op een leeftijd aangebroken dat ze meer wilt weten, dit tot ongenoegen van haar half broer Danny. 
Ik geef deze boek 3 sterren.

 

Auteur: Joyce Pool,
Titel: Kate Howard : Bloedlijn. 
Uitgever: Lemniscaat B.V., Uitgeverij, 
ISBN: 9789047707424.
Aantal blz :271
De broeierige en aangrijpende geschiedenis van de jonge vijfde vrouw van koning Henry VIII, door de ogen van haar gouvernante.

Joan Bulmer ontvlucht op achttienjarige leeftijd een gruwelijk huwelijk door een betrekking aan te nemen als gouvernante. Ze wordt verantwoordelijk voor het welzijn van zes meisjes, nauwelijks jonger dan zijzelf, die moeten worden klaargestoomd voor een adellijk leven.
Al zijn de meisjes lastig en lichtzinnig, toch verpandt Joan haar hart aan hen - met name aan de jonge wildebras Kate Howard. Als Kate de eer ten deel valt om hofdame te worden van de vierde vrouw van koning Henry VIII, gaat Joan met haar mee.
Wat een droompositie lijkt, wordt een nachtmerrie. Henry VIII laat zijn oog op de mooie Kate vallen, en alle bange vermoedens van Joan worden bewaarheid...

Voor ik deze boek, kreeg om een recensie over te schrijven kende ik de schrijfster Joyce Pool nog niet. Deze boek is een boek wat ik normaal niet snel zou lezen. Ik ben er aan begonnen en kon deze boek pas wegleggen toen ik het uit had, ook al was het al 3 uur in de nacht. De schrijfstijl is vlot en de dialogen lezen makkelijk weg. Je word in de leven van Joan en ook Kate meegenomen in de tijd van Koning Henry VII . Ook al is de levens van deze jonge vrouwen heel anders dan de leven van een jonge vrouw in deze tijd toch kan je heel goed in de karakters van de personage,s plaatsen. Ik kan deze boek iedereen aanraden die van Historische boeken houden of een keer wat anders wilt lezen. En geeft het 4 sterren.

Titel:  De negen kamers 
Auteur: Peter-Paul Rauwerda
Verschenen:  september 2016
Pagina’s:
 199
Uitgever: Lemniscaat B.V., Uitgeverij

ISBN: 978904770839

Jonas heeft al tijdenlang vreselijke hoofdpijnen. Juist op het moment dat hij alleen thuis is, worden ze vrijwel ondraaglijk en gebeuren er rare dingen. ’s Nachts wordt er ingebroken en de inbreker laat een groot boek achter over een huis dat onverwacht verschijnt. Als later op de dag eenzelfde huis op een braakliggend veldje opdoemt, is zijn nieuwsgierigheid gewekt en besluit hij naar binnen te gaan. Terwijl zijn hoofd bonkt, zwerft hij door de kamers van het mysterieuze huis waar zich gebeurtenissen en verhalen ontrafelen die heen en weer deinen tussen droom en werkelijkheid. In een bloemrijke stijl, die doet denken aan de boeken van Carlos Ruiz Zafón en Gabriel García Márquez, schildert Rauwerda een wereld die nog lang na het dichtslaan van het boek blijft hangen.

 

 

Na het lezen van deze achtertekst en het zien van een cover die door eenvoud wat bijzonders had begon ik vol spanning aan deze verhaal. Ik leef mee met Jonas een jongen die alleen thuis is omdat zijn ouders in New York zitten. Op een ochtend word hij wakker, de huis is opgeruimd en er ligt een boek op tafel. Zo begint de grote avontuur. Hij ziet een huis wat niemand anders kan zien. Jonas wilt de huis in maar de deur zit op slot. De huis is omringd door een tuin die elke keer veranderd . Eindelijk komt hij het huis in. Het huis is verdeeld in Negen kamers, hij moet ieder kamer door om na de volgende te komen.

 

De negen kamers zijn

 

Een kamer is alleen maar schijn

Een kamer geeft plezier en pijn

Een kamer eet en laat je eten

Een kamer speelt met je geweten.

Eenk kamer valt niet te ontvluchten

Een kamer zweeft op wolkenluchten

Een kamer laat de warmte stromen

Een kamer geeft je toekomstdromen

Een kamer is nog onbekend

Die zal bepalen wie je ben.

 

De negen kamers is een verhaal met allemaal kleinere verhalen erin verweven. Werkelijkheid en de droomwereld kronkelen door elkaar heen. Door de vlotte schrijfstijl en aparte verhaal word je in de wereld van Jonas genomen. Ik heb de eer gekregen om Ambassadeur te worden van De negen kamers van Peter-Paul Rauwerda. Dit is een boek die ik misschien niet zo snel zelf zal uitkiezen. Maar dan had ik een hele mooie verhaal gemist. Ik kan deze verhaal zeker aanrader en geef het 4 sterren. Ik kan niet wachten op de volgende boek van hem

Recensie, Three Little Words from J.M Robson.
The book Three Little Words written by Jane Robson is a story about an unimaginable being leaving fear in the heart of people who have seen it. Seen what this thing can do if you do not express your love to the person it is after. Three Little Words,I Love You, can bring joy and happiness to you. And to the one you love. But what can happen when love is not reciprocated?
Not said and meant from one person to the other. This may be a catalyst for terror, horror and death. People who have seen this being and found out what can happen and what did happen, thru determination and growing love, come together to fight this being. And try to stop it for good. The heartache they each have, was why they came to cross each others paths. Young friendships and new love.
This book, when I started reading it, I found it hard to put it down. It's written in a way that it seems your looking thru their eye's . Feeling their fear. But you can close the book when you need to. I give J.M Robson 4 stars. I would love to read her next book. And share her love of animals. She always try to help those without a voice. Three Little Words is a book, you must read. You can order this at Amazon.

 

Leuke intervieuw over mijn derde boek. 

http://qreativeminds.weebly.com/interviews/interview-met-susie-bosveld