Home » Blogs

Ik weet hoe ik hem ga vermoorden!!!

Ik vind het heerlijk om lege bladzijdes te vullen met woorden die weer een verhaal vormen. Ik haal de inspiratie van mijn dieren want in elke verhaal komt wel een dier in voor. Ik haal ook inspiratie van mensen. Van leuke mensen maar ook diegene die je het liefst achter het behang plakt of in een hutje diep in het bos opsluit. Omdat dit niet kan gebruik ik deze mensen voor inspiratie voor mijn personages. Dus kijk uit mensen, als je ruzie met mij maakt kan het zijn dat ik je gebruik in een verhaal voor een personage waar het niet goed mee afloopt. Ik krijg inspiratie op de vreemdste plekken. Tijdens een vergadering, schoonmaak of in een winkel. Ik was een keer met mijn moeder in een ijssalon in Zevenaar. Het was een mooie dag en wij besloten om van onze laatste geld een ijsje te halen. Het was druk dus wij moesten even wachten. In een keer kreeg ik een idee hoe ik een personage kon doden op een origineel manier. ‘Ik weet hoe ik hem kan doden’, riep ik in de winkel. Een oudere mevrouw pakte al haar telefoon. Snel legde ik uit dat ik bezig was met een verhaal en een idee kreeg.

Magische formule.

Hoe komt het dat je ruim acht jaar vrijgezel bent?’,is een vraag die ik wel eens voorbij hoort komen. Als ik het weten zou ik het vertellen. Soms beantwoord ik de vraag dat het komt, omdat mijn schoonouder een condoom gebruikt hebben. Een andere keer zeg ik dat mijn prins zijn paard kwijt is en op een schildpad komt. Sommige mensen bekijken me alsof ze op zoek zijn naar een derde oog of hoorntjes. Misschien komt het doordat ik een huis vol dieren heb en graag horror verhalen bedenkt. Laatst had ik eerst een paar politieke teksten doorgelezen vervolgens vragen gemaakt en daarna een man op papier vermoord. Ik ben niet op zoek naar een vriendje. Het is wel een keer gebeurt dat ik tegen een paal aanliep, omdat ik een man zag die zo uit een ridderverhaal leek te zijn gekomen. Of dat een leuke man vriendelijk hoi zegt en mij gezicht meteen roder voel worden als een kreeft. Misschien moet ik een soort Frankenstein maken met een magische formule of een droomman op papier maken en hopen dat een goede fee hem in het echt tovert.

Een man in een roze jurkje.

Sommige mensen staan zonder angstzweet of zonder een duivels stemmetje in hun hoofd normaal te praten voor een groep. Woorden vloeien in goede zinnen met krachtige vlagen uit hun mond. Net of ze tegen een goede vriend praten en niet tegen een groep die vaak ook nog een andere mening hebben. Af en toe hoop ik dat diegene die voor mij aan de buurt is met praten door zijn zinnen vliegt zoals een achtbaan die ontspoort. Of dat ik een voodoo pop heb die ik kan gebruiken zodat sommige mensen geen geluid uit hun mond kan krijgen of zinnen gaat uitspreken die zo uit de Ikea bouwpakket lijken te komen. Ofwel: dat mijn gebreken in tekst en uitspraak niet opvalt. Ik heb zelf een keer tijdens een commissievergadering geprobeerd om diegene die voor mij zaten in gedachten te zien in rare kleding zoals een clownspak, roze ballet jurkje of verkleed als een deftig oud vrouwtje. Maar mijn fantasie is soms te levensecht en om personen is gedachten te verkleden was niet zo goed idee. Een beeld van een van de mannen van een coalitie partij in een roze ballet jurkje met een strikje op zijn hoofd, helpt niet. Gelukkig gaat het steeds beter ook al struikel ik soms nog over mijn eigen woorden.

Pinnacle dessert 

Een stukje buitenaards landschap op aarde. Zo kan ik Pinnacles desert het beste beschrijven. Deze buitenaards landschap ligt in Nambung national park, 190 km onder Perth bij het plaatsje Cervantes. Entree om het park binnen te komen is 14 dollar en dit is voor een auto. Het maakt niet uit of je alleen bent of 6 personen in een auto gepropt heb. Het beste tijdstip om deze magische landschap te bezoeken is tijdens zonsopgang of tijdens zonsondergang. Wij hebben voor het laatste gekozen en het was de mooiste zonsondergang wat ik ooit gezien heb. Het warme zonlicht geeft de omgeving een warme gloed. Lukt het niet om tijdens deze tijden te gaan, overdag is het landschap nog steeds buitenaards magisch. Duizenden kalstenen pilaren en rotsen staan in een groot gebied. Sommige als een dwerg andere zo groot als reuzen. Geen een is hetzelfde. Moedernatuur is duizenden jaren bezig geweest om deze kunstwerken te maken. Pinnacles desert stond hoog op mijn lijstje om heen te gaan. Tijdens mijn verblijf bij Wedge island kreeg ik de kans om met mijn moeder,zusje en twee goede Australische vrienden een bezoek te brengen. Het was net voor zonsondergang dus druk bij de ingang. Eerst hebben wij snel een bezoek gebracht aan de galerij en winkeltje. Met de auto reden wij daarnaar verder het park in richting de Pinnacles. Elke verwachting werd overtroffen. Wat ik wel jammer vond was dat niet iedereen de wonder inzag van de pilaren en sommige mensen het leuk vonden om erop te klimmen voor een foto. Wij waarschuwde een enkeling maar jammer genoeg deden vele het zonder enig respect voor moeder natuur. Wij reden door het park terwijl de zon steeds verder onderging. Tussendoor stopte wij voor een foto of voor de uitkijkplaats. Wij zagen hoe de dessert steeds roder kleurde wat overging in duisternis toen de zon onderging. Pinnacles desert is echt een aanrader.

Een vleesliefhebber die geen vlees eet.

Vlees ben ik gek op. Je kon mij wakker maken voor kip met sate en rijst of een pizza salami. Maar toch eet ik al jaren geen vlees. Elke keer als een veewagen voorbij kwam of beelden van een slachthuis,huilde mijn hart. Maar toch at ik dezelfde avond een stukje vlees. Wel steeds minder maar ik at het toch. Op een gegeven moment had ik een goed gesprek met de persoon die mij aankeek in de spiegel en besloot die dag te stoppen met vlees. Mijn moeder denkt er hetzelfde over en ik woon samen met haar in huis dus wij besloten vanaf die dag vlees te laten staan. Vegatariers of vegan eten hoeft niet duur te zijn. Regelmatig zijn vleesvervangers in de aanbieding. Ik lust geen noten, ben heel moeilijk met fruit en groente maar toch lukt het mij om geen vlees te eten. Eind maart was alpro in de aanbieding, sorry voor de mensen die in Didam wonen, ik heb alles opgekocht. Ik koop vooral eten in de actie en probeer graag combinatie,s uit. Ik wil op deze blog ook recepten plaatsen van lekker eten zonder vlees. Hopelijk dat mensen een dagje geen vlees eten en een van mijn experimenten uittesten. Foto,s heb ik gemaakt van vegan eten wat ik geproeft heb. Ben jammer genoeg niet zo goede kok of het zelf te maken.

Magische dierenrijk van Austrsalië

Ik had al vele verhalen gehoord en vele films gezien maar toch stopte mijn hart even toen ik de eerste wilde kangaroo zag. Ik en mijn zusje konden niet wachten tot dat de auto stil stond om uit te stappen. Wij hebben de weken erna een paar rescue sanctuary,s bezocht. En uren lang 

Chaos in mijn hoofd.

Mijn hoofd is vaak een chaos. Soms praat ik tegen een stemmetje in mijn hoofd. Misschien mijn verstand of een demon van slechte gedachtes. Een keer is het gebeurd dat iemand zei dat het vaak een slecht teken was als je tegen jezelf praat. Dit was op mijn vorige werk waar ik opdat moment echt doorheen zat naar tig bruine toiletten overal rotzooi en nul waardering want je was maar een schoonmaker via het uitzendbureau. Gelukkig kan ik mijn hoofd een beetje ordenen door middel van schrijven. Ik schrijf het liefst fantasy,horror of dystopia ook al worden lastige buren een dorpsgek, schurk of geest. Ik kan wel veel emoties en gevoel kwijt door middel van schrijven. Soms komt onverwacht een idee bij mij op. Mijn moeder en ik waren een keer een ijsje aan het halen. Ik zat al dagen met een vraag hoe ik een personage dood liet gaan. Mijn moeder probeerde tips te geven maar ik kwam er niet uit. Ik stond netjes in de rij om een ijsje te bestellen. Het was een zonnige dag en best druk. In een keer kreeg ik het idee en riep: Ik weet hoe ik hem ga vermoorden!!! Een mevrouw pakte al haar telefoon. Vlug vertelde ik dat ik een verhaal aan het schrijven was. Mensen die dicht bij mij staan herkennen dingen uit mijn leven in mijn verhalen.

Help d/t 

Misschien komt het omdat ik doof geboren bent. Misschien omdat mijn moeder Engelstalig is en mijn vader niet echt geletterd. Het kan ook zijn dat met uitdelen van talent van taal ik overgeslagen bent. Taal en vooral de Nederlandse taal is een grote valkuil voor mij en daardoor een punt waar een onzekere draad aangeraakt wordt. Dit is een reden dat ik jaren gewacht heb met schrijven van blogs. De reden dat ik jaren lang met veel dingen op de achtergrond bleef, veilig in de schaduwen. Maar zelf in de schaduwen kwamen de demonen mijn plagen over mijn taal. Ik ben nu 35 en krijg weer Nederlandse bijles maar ik zal altijd vallen over Nederlandse taal. Ik zie gewoon niet of iets een de of het moet zijn. En daardoor remde het mijn verhalen af en ik schrijf vooral vanuit mijn hart. Ik probeer jullie lezers elke week een verbetering te laten zien. Maar ik laat mijn onzekerheid en zwakte niet meer mijn dromen en hobby,s overschaduwen. Op deze blog schrijf ik regelmatig stukjes over mijn gevecht met mijn zwaktes oa taal.

Sommerfest 2018 bij Melief Animalsanctuary

Soms kom je op plaatsen waar het een hemel is voor dieren op aarde. Een plaats waar dieren die verschrikkelijke dingen meegemaakt hebben, niet gewild waren of gewoon pech hadden terecht kunnen. De dieren zijn omringd door liefde en hebben alle ruimte om lekker te spelen en te knuffelen.  Ondanks dat vele de monster in mensen meegemaakt hebben, zijn ze erg vriendelijk. Ze zijn zo dankbaar. 26-08 was de sommerfest bij Melief Animalsanctuary. Al vroeg gingen wij op weg want het was totaal ruim 4 uur rijden van Didam naar Sogel in Duitsland.  Wij werden vriendelijk verwelkomt door vrijwilligers. Wij gingen de poort door en werden verwelkomt door katten, honden, kippen en meer die in vrede door elkaar liepen. En kip deelde zijn bak water met een kat. Al snel kwam dieren je begroeten en vragen voor aandacht. De verblijven waren mooi en super schoon. In een kattenmand lag een kat en de mand ernaast een kip.  Een gevoel van warmte vervuld mijn hart. . Je kon bijna overal komen bij de katten, koeien, varkens, ezels, pony,s en meer. Bij de ezels kreeg ik van een van de ezels nog een kusje. Deze dieren hebben mijn hart veroverd. Ik heb de boek Meliefje Meliefje gekocht waarvan de opbrengst naar de dieren gaan. Ook meegedaan met de lootjes en een paar dingen gewonnen voor mijn katten. Ook heb ik heel lekker vegan gegeten.  Ik ga snel een keer terug met mijn moeder en zusje. Voor meer info over deze sanctuary zie  Melief - animal sanctuary      

Je kan ook een dier op afstand adopteren. En ik kan mensen zeker aanraden om een keer Melief te bezoeken. Ze hebben regelmatig op zaterdagmiddag een inloopmiddag. 

Castlefest 2018

Ik ben gek op fantasy festival. Ik droom om er ooit op een grote te staan. Maar het is voorlopig een droom maar als bezoeker kan je ook wegdromen. Wegdromen in een magische plaats. Vol verkleden mensen, schrijvers , leuke marktkramen en meer. Hoogte punt was de ontmoeting met een van mijn favoriete schrijvers Robin Hobb. Ik heb die dag mij eigen ook goed laten gaan en oa een aantal boeken gekocht.

Blog over de Vierdaagse van Nijmegen die ik meeloopt. 

Nog een weekje en dan sta ik in de rij om mijn polsbandje op te halen. Ik heb de vierdaagse al eerder meegelopen en weet wat ik kan verwachten. Misschien ben ik daarom nu zenuwachtiger dan ooit want ik heb geen meter getraind voor de vierdaagse. En ik weet van de vorige keren dat ik heel gauw blaren krijgt. Heb welleens sokken gehad die rood waren geworden van de bloedblaren. Het is mijn eigen schuld dat ik niet getraind heb. Door nieuwe zware fulltime baan en denken, ik heb nog wel genoeg tijd. Is het nu zover dat ik nog niks getraind heb. Maar gelukkig ben ik erg koppig. Ik wil er alles aan doen om te zorgen dat al die mensen die denken dat ik dit jaar uitvalt, ongelijk krijgen.  Ik probeer tijdens de vierdaagse elke dag op deze blog wat te schrijven. 

Het was heel zwaar, ik was elke dag zo kapot dat ik ook geen update heb geplaats. Elke dag had ik wel voeten vol blaren.  Donderdag had ik 2 voeten vol bloedblaren. Elke stap die ik zette leek of ik op vuur liep. Maar ik wou niet opgeven want ik liep ook voor mijn katten.  Vrijdag kon ik eens niet uit bed komen, alles deed pijn en mijn voeten waren opgezwollen. Maar de mensen aan de zijkant en lopers hielpen mijn vooruit te komen en wat was ik blij dat ik de finish op tijd over kwam. 

Thomas olde Heuvelt.

Een van de eerste keren dat ik naar Elfia ging zag ik Thomas Ode Heuvelt. Hij zag alleen achter een kraampje. Omdat moment was er niemand anders voor zijn kraam. Ik besloot zijn boek te kopen en liet het signeren. De keer erna kocht ik zijn nieuwe boek Hex.  Ook deze boek kreeg een ereplaats in mijn boekenkast bij de rest van de kleine collectie gesigneerde boeken.  Toen was Thomas nog een best onbekende schrijver. Die droomde om bekend te worden. Droomde ervan om de wereld rond te toeren. Dat schrijvers zoals Bv Stephen King over zijn boek zouden praten. Lange rijden fans die stonden te wachten voor een handtekening.  Dat een van zijn verhalen misschien verfilmd zou worden of een serie van komt. Op dat moment nog dromen. Dromen die een paar jaar laten waar zouden worden. Ik heb hem nog een paar keer ontmoet. Oa samen met hem en een groep mensen in Beek waar zijn boek. (Nederlandse versie) afspeeld gelopen. Door de bossen en langs huizen die in zijn boek voorkomen. Afgelopen Juni hield hij tussen zijn wereldtoer een boekenpresentatie in Beek. Hij was net terug uit Brazilie. Ik heb daarna nog een tijdje nagepraat en goede tips gekregen.

Weg dromen in een fantasie wereld.

Ik hou ervan om een bezoekje te brengen naar een andere wereld.  Soms gewoon op aarde door middel een bezoek te brengen aan een fantasie markt. Als wij een dagje vrij zijn houden wij ervan om een mooie film of serie aan te zetten.  Onze ideale feestdag is een tafel vol met lekkers en leuke films. In dit huis lezen wij ook heel veel. Mijn moeder en ik lezen beide voor het slapen gaan. Ik lees soms wel 4 boeken per week. Sinds ik voor het slapen gaat, leest. Slaap ik veel beter.  Je vergeet even al je zorgen en maakt een bezoekje aan een land vol magie etc.