Home » Blogs

Blog over de Vierdaagse van Nijmegen die ik meeloopt. 

Nog een weekje en dan sta ik in de rij om mijn polsbandje op te halen. Ik heb de vierdaagse al eerder meegelopen en weet wat ik kan verwachten. Misschien ben ik daarom nu zenuwachtiger dan ooit want ik heb geen meter getraind voor de vierdaagse. En ik weet van de vorige keren dat ik heel gauw blaren krijgt. Heb welleens sokken gehad die rood waren geworden van de bloedblaren. Het is mijn eigen schuld dat ik niet getraind heb. Door nieuwe zware fulltime baan en denken, ik heb nog wel genoeg tijd. Is het nu zover dat ik nog niks getraind heb. Maar gelukkig ben ik erg koppig. Ik wil er alles aan doen om te zorgen dat al die mensen die denken dat ik dit jaar uitvalt, ongelijk krijgen.  Ik probeer tijdens de vierdaagse elke dag op deze blog wat te schrijven. 

Thomas ode Heuvelt.

Een van de eerste keren dat ik naar Elfia ging zag ik Thomas Ode Heuvelt. Hij zag alleen achter een kraampje. Omdat moment was er niemand anders voor zijn kraam. Ik besloot zijn boek te kopen en liet het signeren. De keer erna kocht ik zijn nieuwe boek Hex.  Ook deze boek kreeg een ereplaats in mijn boekenkast bij de rest van de kleine collectie gesigneerde boeken.  Toen was Thomas nog een best onbekende schrijver. Die droomde om bekend te worden. Droomde ervan om de wereld rond te toeren. Dat schrijvers zoals Bv Stephen King over zijn boek zouden praten. Lange rijden fans die stonden te wachten voor een handtekening.  Dat een van zijn verhalen misschien verfilmd zou worden of een serie van komt. Op dat moment nog dromen. Dromen die een paar jaar laten waar zouden worden. Ik heb hem nog een paar keer ontmoet. Oa samen met hem en een groep mensen in Beek waar zijn boek. (Nederlandse versie) afspeeld gelopen. Door de bossen en langs huizen die in zijn boek voorkomen. Afgelopen Juni hield hij tussen zijn wereldtoer een boekenpresentatie in Beek. Hij was net terug uit Brazilie. Ik heb daarna nog een tijdje nagepraat en goede tips gekregen.

Weg dromen in een fantasie wereld.

Ik hou ervan om een bezoekje te brengen naar een andere wereld.  Soms gewoon op aarde door middel een bezoek te brengen aan een fantasie markt. Als wij een dagje vrij zijn houden wij ervan om een mooie film of serie aan te zetten.  Onze ideale feestdag is een tafel vol met lekkers en leuke films. In dit huis lezen wij ook heel veel. Mijn moeder en ik lezen beide voor het slapen gaan. Ik lees soms wel 4 boeken per week. Sinds ik voor het slapen gaat, leest. Slaap ik veel beter.  Je vergeet even al je zorgen en maakt een bezoekje aan een land vol magie etc.