Home » Blogs

Voor nog veel meer blogs kan u terecht bij mijn blog: https://myworldyourworlddotlife.wordpress.com/

Sommerfest 2018 bij Melief Animalsanctuary

Soms kom je op plaatsen waar het een hemel is voor dieren op aarde. Een plaats waar dieren die verschrikkelijke dingen meegemaakt hebben, niet gewild waren of gewoon pech hadden terecht kunnen. De dieren zijn omringd door liefde en hebben alle ruimte om lekker te spelen en te knuffelen.  Ondanks dat vele de monster in mensen meegemaakt hebben, zijn ze erg vriendelijk. Ze zijn zo dankbaar. 26-08 was de sommerfest bij Melief Animalsanctuary. Al vroeg gingen wij op weg want het was totaal ruim 4 uur rijden van Didam naar Sogel in Duitsland.  Wij werden vriendelijk verwelkomt door vrijwilligers. Wij gingen de poort door en werden verwelkomt door katten, honden, kippen en meer die in vrede door elkaar liepen. En kip deelde zijn bak water met een kat. Al snel kwam dieren je begroeten en vragen voor aandacht. De verblijven waren mooi en super schoon. In een kattenmand lag een kat en de mand ernaast een kip.  Een gevoel van warmte vervuld mijn hart. . Je kon bijna overal komen bij de katten, koeien, varkens, ezels, pony,s en meer. Bij de ezels kreeg ik van een van de ezels nog een kusje. Deze dieren hebben mijn hart veroverd. Ik heb de boek Meliefje Meliefje gekocht waarvan de opbrengst naar de dieren gaan. Ook meegedaan met de lootjes en een paar dingen gewonnen voor mijn katten. Ook heb ik heel lekker vegan gegeten.  Ik ga snel een keer terug met mijn moeder en zusje. Voor meer info over deze sanctuary zie  Melief - animal sanctuary      

Je kan ook een dier op afstand adopteren. En ik kan mensen zeker aanraden om een keer Melief te bezoeken. Ze hebben regelmatig op zaterdagmiddag een inloopmiddag. 

Castlefest 2018

Ik ben gek op fantasy festival. Ik droom om er ooit op een grote te staan. Maar het is voorlopig een droom maar als bezoeker kan je ook wegdromen. Wegdromen in een magische plaats. Vol verkleden mensen, schrijvers , leuke marktkramen en meer. Hoogte punt was de ontmoeting met een van mijn favoriete schrijvers Robin Hobb. Ik heb die dag mij eigen ook goed laten gaan en oa een aantal boeken gekocht.

Blog over de Vierdaagse van Nijmegen die ik meeloopt. 

Nog een weekje en dan sta ik in de rij om mijn polsbandje op te halen. Ik heb de vierdaagse al eerder meegelopen en weet wat ik kan verwachten. Misschien ben ik daarom nu zenuwachtiger dan ooit want ik heb geen meter getraind voor de vierdaagse. En ik weet van de vorige keren dat ik heel gauw blaren krijgt. Heb welleens sokken gehad die rood waren geworden van de bloedblaren. Het is mijn eigen schuld dat ik niet getraind heb. Door nieuwe zware fulltime baan en denken, ik heb nog wel genoeg tijd. Is het nu zover dat ik nog niks getraind heb. Maar gelukkig ben ik erg koppig. Ik wil er alles aan doen om te zorgen dat al die mensen die denken dat ik dit jaar uitvalt, ongelijk krijgen.  Ik probeer tijdens de vierdaagse elke dag op deze blog wat te schrijven. 

Het was heel zwaar, ik was elke dag zo kapot dat ik ook geen update heb geplaats. Elke dag had ik wel voeten vol blaren.  Donderdag had ik 2 voeten vol bloedblaren. Elke stap die ik zette leek of ik op vuur liep. Maar ik wou niet opgeven want ik liep ook voor mijn katten.  Vrijdag kon ik eens niet uit bed komen, alles deed pijn en mijn voeten waren opgezwollen. Maar de mensen aan de zijkant en lopers hielpen mijn vooruit te komen en wat was ik blij dat ik de finish op tijd over kwam. 

Thomas olde Heuvelt.

Een van de eerste keren dat ik naar Elfia ging zag ik Thomas Ode Heuvelt. Hij zag alleen achter een kraampje. Omdat moment was er niemand anders voor zijn kraam. Ik besloot zijn boek te kopen en liet het signeren. De keer erna kocht ik zijn nieuwe boek Hex.  Ook deze boek kreeg een ereplaats in mijn boekenkast bij de rest van de kleine collectie gesigneerde boeken.  Toen was Thomas nog een best onbekende schrijver. Die droomde om bekend te worden. Droomde ervan om de wereld rond te toeren. Dat schrijvers zoals Bv Stephen King over zijn boek zouden praten. Lange rijden fans die stonden te wachten voor een handtekening.  Dat een van zijn verhalen misschien verfilmd zou worden of een serie van komt. Op dat moment nog dromen. Dromen die een paar jaar laten waar zouden worden. Ik heb hem nog een paar keer ontmoet. Oa samen met hem en een groep mensen in Beek waar zijn boek. (Nederlandse versie) afspeeld gelopen. Door de bossen en langs huizen die in zijn boek voorkomen. Afgelopen Juni hield hij tussen zijn wereldtoer een boekenpresentatie in Beek. Hij was net terug uit Brazilie. Ik heb daarna nog een tijdje nagepraat en goede tips gekregen.

Weg dromen in een fantasie wereld.

Ik hou ervan om een bezoekje te brengen naar een andere wereld.  Soms gewoon op aarde door middel een bezoek te brengen aan een fantasie markt. Als wij een dagje vrij zijn houden wij ervan om een mooie film of serie aan te zetten.  Onze ideale feestdag is een tafel vol met lekkers en leuke films. In dit huis lezen wij ook heel veel. Mijn moeder en ik lezen beide voor het slapen gaan. Ik lees soms wel 4 boeken per week. Sinds ik voor het slapen gaat, leest. Slaap ik veel beter.  Je vergeet even al je zorgen en maakt een bezoekje aan een land vol magie etc.